„NORDIC WALKING FRIENDLY HOTELS“

„NORDIC  WALKING  FRIENDLY  HOTELS“

….je názov projektu podporujúceho cestovný ruch, realizovaný s finančným prispením Nitrianskeho samosprávneho kraja. O čo vlastne ide? Napríklad o rozšírenie ponúkaných služieb pre ubytovacie zariadenia v mestách i na vidieku, ide aj o spojenie pohybu s poznávaním prírody a kultúry v našom okolí, ide aj o EKO pohybovú aktivitu s vysokou pridanou hodnotou pre zdravie nordic walkera- teda nadšenca chôdze so špeciálnymi paličkami…

Hoteliéri sa musia vysporiadať s väčším množstvom a čoraz náročnejšou klientelou, musia ponúkať nielen kvalitné ale aj nové, neobvyklé a moderné služby. Myslím, že práve o toto sa snažia aj ubytovacie zariadenia, ktoré ponuka stať sa „hotelom priateľským k severskej chôdzi“ nadchla a majú záujem svoj hotel takto označiť a propagovať.

Možnosť zapojiť sa dostali zatiaľ iba ubytovacie zariadenia v Nitrianskom kraji, ale inšpirovať sa môžu všetci. V rámci projektu boli navrhnuté a vyrobené logo hotela priateľského k nordic walkingu a plagáty, letáky pre návštevníkov hotela. Títo si môžu špeciálne paličky požičať, možno kúpiť na recepcii hotela a získajú aj informácie ohľadom možnosti naučenia sa správnej techniky severskej chôdze a hlavne kam sa môžu vybrať na paličkovú túru či prechádzku.

Spojiť aktívnu podporu zdravia a cestovný ruch nie je nová myšlienka, možno iba severská chôdza nie je natoľko známa, ako by si zaslúžila.

Nastali časy neprajné exotickým dovolenkám, ale doma je predsa najlepšie, tak objavujme zákutia, kam sme sa nikdy nedostali, na ktoré sme si nenašli čas. Leto väčšina z nás trávila na Slovensku a mnohí isto súhlasia, že to nebola žiadna katastrofa. Tak vyrazme opäť von s paličkami a pozrime sa na nové miesta, veď jeseň ani zima nie sú prekážkou (iba zlé oblečenie 😊).

Len na pripomenutie: Všade dobre, doma najlepšie… ale v sede najhoršie!!!

Ak poznáte zariadenie, ktoré by mohlo byť NORDIC WALKING FRIENDLY, neváhajte ma kontaktovať na: silvia@vertebralia.sk alebo na 0910 321705.

Zoznam Hotelov – Priatelia Nordic Walkingu