Nordic Walking s Tiinou Arrankoski

Nordic Walking s Tiinou Arrankoski

Nordic walking nie je len o kurzoch a tréningoch s klientami, ale je aj o sústavnom učení sa, zdokonaľovaní techniky, výmene skúseností. Slovenská asociácia nordic walking SNWA (www.snwa.sk) pod krídlami Lucie Okoličányovej v tom zohráva kľúčovú úlohu. Nielenže školí a produkuje nových sprievodcov a inštruktorov severskej chôdze, ale dbá aj na obnovovanie už existujúcich certifikátov a udržanie odbornej úrovne rodiny inštruktorov. SNWA sa stala oficiálnym vzdelávacím centrom Svetovej akadémie moderného nordic walkingu a to nie je maličkosť!

Na pravidelných spoločných stretnutiach sa utužujú priateľstvá, vymieňajú skúsenosti, šíri sa motivácia a povzbudenie, ktoré sú prudko nákazlivé. V podobnom duchu sa nieslo aj posledné stretnutie inštruktorov z celého Slovenska s jednotkou svetového Moderného nordic walkingu – s charizmatickou Tiinou Arrankoski na Železnej studničke v Bratislave v júni 2019. (Boli sme preškolení na certifikovaných inštruktorov  Moderného NW I. stupňa.) Považujem za veľkú česť stretnúť niekoho jej formátu, hoci je to útla žienka, pomáhala vystavať Nordic Walking na jednu z najobľúbenejších a rýchlo sa rozvíjajúcich pohybových aktivít. Pre mňa bola veľmi inšpiratívna jej pohybová zručnosť. Bolo by skvelé, keby sme boli všetci v jej veku v takej fyzickej kondícii a pohode. Vlastne sama je najlepšou reklamou na severskú chôdzu.

            Milá Tiina, Milá Lucia, ďakujem za inšpiráciu a motiváciu.

Ak si chcete pozrieť viac, kliknite na web Svetovej Akadémie moderného nordic walkingu: www.modernnordicwalking.com alebo Slovenskej asociácie nordic walking (SNWA): www.snwa.sk